Pensionstalling

In de beslotenheid van Stal De Hooghe Waerd is er ruimte voor 2 pensionpaarden (geen hengsten) in halfpension (gezamenlijke taken obv een rooster). Overdag weidegang (het hele jaar rond) en ’s avonds gaan de paarden op stal. De stallen zijn ruim en voorzien van buitenluiken. Als bedding wordt er vlas gebruikt en krijgen de paarden onbeperkt grof hooi. In de ochtend en avond krijgen ze desgewenst kruidenmuesli, basisbrok of een mengsel hiervan. Je eigen brok is ook mogelijk. Je hebt de beschikking over een zadelkast voor je eigen spullen en kunt gebruikmaken van de rijbak met Agterberg all weather bodem die altijd droog is (uitstekende drainage). Zoek je de gezelligheid van een besloten en kleinschalige stal, neem dan voor meer informatie en de tarieven even contact met ons op.

Coaching

Voor particulieren, groepen, teams en organisaties organiseren we verschillende coachsessies en programma’s. We werken met persoonlijke- en/of zakelijke ontwikkelvragen van deelnemers. We werken met het paard als spiegel, extra dimensie en metafoor. Ervaring met paarden is hiervoor niet nodig, we werken vanaf de grond naast het paard. Er zijn ook mogelijkheden op basis van Open Inschrijving. Dit stelt individuen in de gelegenheid om gedragen door een (besloten) groep op een bijzondere manier te werken met een eigen thema en dat van de andere deelnemers, gedurende een ochtend of middag. Ook mogelijk met een eigen gevormde groep. Begeleiding/coaching wordt verzorgd door Liliane Hommers. Vanuit haar onderneming Brainsight werkt zij als professioneel coach.

Mini Retraite

van april t/m eind september

Je wilt even ontsnappen aan de hectiek van alledag en je voelt de behoefte om jezelf weer eens op te laden. De Hooghe Waerd is vanwege de unieke en prachtige ligging juist een uitgelezen plek om weer heerlijk tot jezelf te komen. Op maat verzorgen we mini-retraites waarbij we je een dagdeel of dag in de watten leggen zorgen vdat je zintuigen worden geprikkeld, je energie weer gaat stromen maar helpen je ook opruimen wat je daarbij mentaal, fysiek en emotioneel nog in de weg zit. Je komt weer in contact met jezelf en leert hoe je dat, ook in een druk leven kunt, vasthouden. Begeleiding/coaching wordt verzorgd door Liliane Hommers. Vanuit haar onderneming Brainsight werkt zij als professioneel coach. Het programma kan worden aangevuld met een Body Stress Release behandeling (door een deskundige BSR Practitioner) of metamorfose massage en er zijn uitgebreide mogelijkheden voor lunch en/of diner. Maak je wensen kenbaar en wij stellen jouw VIP retraite samen.

Bodywork

Bodywork wordt op Stal de Hooghe Waerd aangeboden als apart consult of in een reeks. Centraal staan het werken aan het eigen lichaamsbewustzijn. Doorbreken van patronen en werken aan opgebouwde of vastgezette spanning in de spieren. Bodywork heeft als uitgangspunt om meer te ontspannen en in het moment (te leren te) zijn. Dit doen we in nabijheid van de paarden. Mindfulness, zelfcompassie, ademhalingstechnieken maken er onderdeel van uit en de consulten kennen een meditatieve helende grondslag. Werken aan fysiek herstel na burn-out of bij hyperventilatie, angst- en paniek of puur ter preventie. Ook fijn als exclusieve tijd voor jezelf om even te ontsnappen uit de context van een druk gezin of drukke baan. Informeer naar de mogelijkheden.

Instructie

Het is mogelijk om op Stal De Hooghe Waerd privé paardrijles instructie af te nemen. Dit wordt verzorgd door een gediplomeerd KNHS Basis instructeur met als specialisatie ruiterhouding en ontspanning. Ook worden er op beperkte schaal rijlessen op externe locaties verzorgd. Voor het volgen van lessen kan gebruik gemaakt worden van een tinker alswel is een eigen paard mee te nemen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bemiddeling

Vanuit de jarenlange ervaring met het tinkerras, zijn er door de jaren heen al een groot aantal liefhebbers door ons begeleid bij de aan- of verkoop van een eigen tinker. Unieke matches zijn tot stand gebracht op basis van onze bemiddeling. Welzijn van de paarden, de juiste leefomstandigheden en een klik op basis van karakter paard en (nieuwe) eigenaar zijn hierbij leidend en doorslaggevend. Zelf op zoek of je tinker willen verkopen en niet weten waar te beginnen? Informeer naar de mogelijkheden. Referenties op aanvraag.

Huren?

Ben je zelf Coach, begeleider of trainer? en wil je in de bijzondere setting van Stal De Hooghe Waerd en haar prachtige omgeving werken met je cliënt(en). Ook dat kan. De Hooghe Waerd is per dagdeel te huur voor groepen en de verblijfsruimte is ook apart te huren (op uurbasis). Desgewenst kan er ook gebruik gemaakt worden van de paarden (bij coaching). De locatie is een prima uitvalsbasis voor werken in de natuur, wandelcoaching of om met een zakelijke groep te werken buiten de context van een kantoor. Letterlijk en figuurlijk een ‘out of the box’ ervaring. Informeer naar de mogelijkheden.

Tarieven

Tarieven (zakelijk of particulier) met betrekking tot de bovengenoemde diensten zijn bij ons telefonisch of per mail opvraagbaar. Zie contactgegevens.

Copyright © De Hooghe Waerd - Webdevelopment by WebWisely